Kat dupe van relatiebreuk

Print
Antwerpen - Een vrouw werd al lange tijd lastig gevallen door haar ex. Toen haar vroegere vriend aan de haal ging met haar kat, was de maat vol en kwam er een rechtzaak. De vrouw eist bijna 30.000 euro schadevergoeding, waarvan 1.500 euro voor haar geliefkoosd dier.
BR>
Alain S. (43) wordt door het openbaar ministerie vervolgd voor belaging, bedreiging en slagen en verwondingen tegenover twee vrouwen waarmee hij een relatie had. Volgens de procureur stapte hij de krantenwinkel van zijn ex, waarmee hij tien jaar samen was, binnen en dreigde de zaak te vernielen als ze niet terug bij hem kwam.

Het tweede slachtoffer, waar hij een kortere relatie mee had, kreeg het zwaarder te verduren. Alain S. zou haar tot twee keer toe hebben geslagen tijdens een ruzie. Hij vernielde de rolluik aan haar woning en bekraste haar auto. En hij nam haar kat mee. Hij dumpte het dier in het park van Brasschaat en stuurde een sms'je 'Baloo leeft nog'. De vrouw eist in totaal 29.581 euro schadevergoeding, waarvan 1.500 euro voor het verlies van haar huisdier. De procureur vorderde voor Alain S. achttien maanden met uitstel op voorwaarde dat hij een contactverbod met beide vrouwen respecteert en een psychologische behandeling volgt. Vonnis op 14 juni.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio