OCMW speelt geld bijeen voor psychiatrie

Print
Antwerpen - Een muziekband van leefloners en OCMW-personeel gaf deze week in het Elzenveld een benefietconcert. De opbrengst gaat naar de afdeling psychiatrie van ZNA Stuivenberg. "Met het geld willen we voor de ontspanningsruimte een fitnesstoestel, computers en een zithoek kopen", zegt OCMW-voorzitster Monica De Coninck.
BR>
Het benefietconcert is een jaarlijkse traditie. "De Dansantband Cactus bestaat uit medewerkers en klanten van het OCMW. De band is ontstaan toen we ontdekten dat er bij het OCMW veel mensen rondlopen die een muziekinstrument bespelen", zegt Monica De Coninck (sp.a).

De opbrengst van het concert gaat telkens naar een goed doel. Dit jaar is dat De Mozaïek, de ontspanningsruimte X1 van de psychiatrische afdeling van ZNA Stuivenberg. De Mozaïek is de plaats waar jonge mensen met een psychose worden opgevangen en tijdens de eerste periode van hun ziekte verblijven.

Dat een goede psychiatrische afdeling nodig is in een stad als Antwerpen blijkt uit recent onderzoek dat zegt dat één op de zes Belgen in zijn leven te maken krijgt met een depressie. "Opvallend is ook dat mensen met minder geld vaker een depressie krijgen. Bovendien komen minderbedeelden sneller terecht in een psychiatrische instelling omdat ambulante hulp vaak te duur is", besluit de OCMW-voorzitster.

PVdP
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio