Luxe-kantoren aan stadspark

Print
Antwerpen - Nog een paar maanden en Antwerpen heeft er duizenden vierkante meter aan luxueuze kantoorruimte bij. Op de hoek van de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijslei wordt het vroegere gebouw van de Socialistische Mutualiteiten helemaal uitgekleed en gerenoveerd.
BR>
Het gebouw dateert uit de jaren 60 en was jarenlang een polykliniek van de Socialistische Mutualiteiten. Adgar Investments kocht het gebouw, verhuurde het nog een tijdje aan de mutualiteit tot die verhuisden naar een nieuwbouw op het Kiel. Toen kwamen de verdiepingen van het hoekgebouw leeg te staan en besliste Adgar Investments om de boel grondig te renoveren.

"We hebben nog even gedacht om er appartementen in onder te brengen", vertelt Herman Wauters, gedelegeerd bestuurder van Adgar Investments. "Maar het gebouw is zo ontworpen dat maar een klein gedeelte ervan uitkijkt op het stadspark. Voor appartementen is dat niet zo interessant, iederéén wil een mooi uitzicht."

Dus zouden het kantoren worden, met de ronkende naam Plantin en Moretus Business Center. Het worden hele luxueuze en ruime kantoren, belooft Wauters. "We beschikken over zes verdiepingen van zo'n 1.000 vierkante meter, een zevende verdieping van 800 vierkante meter en een achtste van zo'n 400 vierkante meter." Volgens Herman Wauters heeft Antwerpen nood aan dat soort luxeburelen. "Er zijn maar weinig gebouwen die hebben wat wij zullen bieden: overal airconditioning, CCTV (een cameracontrolesysteem, red.) én een centrale computerzaal in de kelder."

Het hele gebouw wordt nu uitgekleed tot op het betonnen geraamte. Voor het ontwerp tekende de Antwerpse architect Ferre Verbaenen. "Je gelooft het niet, maar de traphal en de liften zaten achter de enige gevel die uitkijkt op het stadspark", zegt Wauters. "Die hebben we dus weggehaald en naar het midden van het gebouw verplaatst. Om meer lichtinval te creëren, hebben we de ramen vergroot. Het wordt één grote glaspartij. En aan de kant van het stadspark komen terrasjes. Daar kunnen de werknemers dan een sigaretje roken", lacht hij. "En we werken aan een ondergrondse parking voor 135 wagens." In het voorjaar van 2008 zijn de kantoren klaar. Ze zullen worden verhuurd aan 140 euro per vierkante meter per jaar.

Bénédicte VAN PAESCHEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio