Sluiting verbrandingsoven niet in informatieblad

Print
Aartselaar - Actiecomité De pijp uit, dat al jaren ijvert voor de definitieve sluiting van de ISVAG-verbrandingsoven, vroeg onlangs hierover een melding in het Aartselaarse Gemeentelijk Informatieblad. Omdat het om pure verenigingsinfo gaat, weigert het gemeentebestuur echter deze op te nemen.
BR>
Het Antwerpse stadsbestuur liet onlangs in hun bestuursakkoord opnemen dat de verbrandingsactiviteiten op de site ISVAG in Wilrijk, op de grens met Aartselaar, in de toekomst zullen stoppen. Een alternatief zou een grootse installatie op de Hoge Maaey zijn. ISVAG-voorzitter en Antwerps schepen Philip Heylen (CD&V) bevestigt dit bericht en wil in de buurt de wijk- en het actiecomité hierover persoonlijk informeren.

Een en ander staat ook te lezen in Het Neerlanderke, het wijkblad van de Wilrijkse woonwijk Neerland, waar de oven staat. "Omdat ook onze gemeente, en zeker de Ysselaarwijk, even dichtbij ligt, wou ik deze info ook in het Aartselaars gemeentelijk infoblad. Maar wie schetst mijn verbazing dat dit geweigerd werd?", zegt Rik Hellemans uit Aartselaar.

Gemeentelijk infoambtenaar Kelly Ielegems bevestigt dat de brief van De Pijp uit werd bezorgd. "Ik heb hem ook aan het college voorgelegd. De info die er instaat is echter algemeen. Van een echte infovergadering is bijvoorbeeld nog geen datum of plaats bekend. Onze weigering is zeker niet tegen deze vereniging zelf gericht. Gelijkaardige info van andere activiteiten of verenigingen wordt ook niet opgenomen."

JW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio