Parksfeer moet blijven

Print
Schilde - Bewoners aan de Brasschaatsebaan hebben een bezwaarschrift ingediend tegen de hoogte van villa-appartementen in het parkje tussen het gemeentehuis en de Rijsblokstraat. Die zouden vier verdiepingen hoog worden.
BR>
Het gaat om het voorste deel, ongeveer 6.000 m² grond, dat toebehoorde aan de zusters en dat deels verkocht is aan de gemeente en deels aan een bouwpromotor. De zusters verkregen het parkje met woonhuis uit een erfenis van broer en zus Vekemans, die kinderloos zijn gestorven. Piet Verschueren, die het buurtprotest leidt, is vooral bang dat de villa-appartementen Lippensiaanse vormen zullen krijgen. "De bouwpromotor heeft zeker recht van bouwen, maar ik maak me zorgen om het ingeplande appartementsgebouw achteraan en om het groen in de gemeente. De privacy van de omwonenden moet behouden blijven en tevens zoveel mogelijk bomen. Het is erg jammer dat de gemeente in het verleden bij het opstellen van het GRS dit stukje bouwgrond in het centrum van Schilde niet als parkgebied heeft ingekleurd."

Burgemeester Avontroodt (Open VLD): "Van het achterste deel zal de gemeente wel degelijk een mooi parkje maken. Dat is groter en beslaat ongeveer 9.000 m². Er komt een doorgang voor fietsers en voetgangers naar de Turnhoutsebaan, een speeltuintje voor de kindjes, en veel zitbanken in het groen." Serafien Wouters van de dienst ruimtelijke ordening weet te melden dat er intussen een studie van de bomen is gemaakt door een expert van de gemeente in opdracht van de bouwpromotor. Deze zal er alles aan zal doen om het maximale aantal bomen te behouden en waardevolle exemplaren tijdens de bouw te beschermen. "Alles is hier geheel volgens de wet gegaan. Bouwgrond in het GRS anders inkleuren had planschade voor de gemeente betekend. De bouwpromotor zal het dossier van appartementen volgens parkarchitectuur waar nodig aanpassen. Het parkaanzicht moet behouden blijven."

Willemijn JUSTA

Dienst Ruimtelijke Ordening Schilde: 03-380 16 00
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio