GM-baas bevestigt opnieuw terreinwagen voor Antwerpen

Print
Antwerpen - Aan de vooravond van het heropstarten van de GM-fabriek in Antwerpen, na de korte staking van woensdagavond, probeerde Klaus Franz, vakbondsman én voorzitter van de Europese ondernemingsraad van GM Europe, zaterdag een positieve sfeer te creëren. Hij bevestigde dat Antwerpen vanaf 2010 een kleine terreinwagen mag bouwen.
BR>
Sinds Opel Antwerpen naast de nieuwe Astra pakte, blijft het wachten op een formele bevestiging van nieuwe producties. Eerder al kregen de vakbondsafgevaardigden in het Duitse Rüsselsheim te horen dat Antwerpen wellicht op jaarbasis 80.000 Daewoo/Chevrolets mag bouwen. De Antwerpse assemblagefabriek zou ook een tweede Opel-model krijgen, waarvan ze er 40.000 zou mogen samenstellen.

Vakbondsman Klaus Franz bevestigde nu tegenover het gespecialiseerde weekblad Automobilwoche dat Antwerpen vanaf 2010 een compacte terreinwagen mag bouwen onder de merknaam Opel. Het zou onder de huidige Antara-klasse een 'Sports Utility Vehicle' (SUV) worden, een soort sportieve terreinwagen die meer voor de stad dan het terrein is bedoeld.

De basis voor de nieuwe Opel SUV zou gebouwd worden op een verlengd Corsa-platform met zowel een populair model met voorwielaandrijving als een 4x4 met viscokoppeling.

In het vooruitzicht van de heropstart pleegden werkgevers en vakbonden zaterdag nog overleg bij de werkgeversfederatie Agoria. Als gevolg daarvan besliste GM om de omstreden vergoeding voor de eerste stakingsdag op te trekken. In een eerder akkoord zegde GM toe te betalen met 25 maaltijdcheques. Dat worden er nu 35, bovenop de stakersvergoeding. Samen ongeveer de vergoeding voor twee werkdagen.
PVb
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio