Twee keer brand in trein

Print
Geel - Een trein van de NMBS vatte zaterdagvoormiddag vuur in het station van Geel, vermoedelijk door een oververhitte motor. Een tiental reizigers moest het rijtuig verlaten. Eenzelfde type trein stond een dag eerder ook met oververhittingsverschijnselen stil in het station van Berchem.
BR>
De trein reed op de lijn Antwerpen-Neerpelt en kwam zaterdag om 10.58u uit de richting van Herentals. Getuige Dieter Goovaerts uit Geel merkte dat het fout ging. "De trein rookte aan de onderkant toen hij het station binnenreed. De rook werd erger toen de trein tot stilstand kwam. Mijn vriendin had al plaatsgenomen in de trein. Ik maande haar met de gsm aan om uit te stappen. Dat deden ook de andere passagiers. Er was geen paniek."

Het vuur ontstond vermoedelijk door een oververhitte motor. De vlammen raakten via de uitlaat in de isolatie aan de bovenkant van de trein. De Geelse brandweer kon verhinderen dat de vlammen oversloegen op de andere rijtuigen. De passagiers konden een uur later in de voorste twee rijtuigen hun reis voortzetten.

Vrijdag vatte een trein van hetzelfde type vuur in het station van Berchem. Het was maar een klein brandje, dat onmiddellijk kon worden geblust. Toch wil de NMBS de beide treinen grondig onderzoeken. "Ze gaan maandag naar een werkplaats in Hasselt", zegt NMBS-woordvoerder Paul Van Aelst. "Voorlopig gaan we ervan uit dat het toeval is, twee branden in hetzelfde type trein. Maar er kan natuurlijk ook een technisch probleem zijn."

Willy VAN DEN BERGH
Bénédicte VAN PAESCHEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio