Beveren likt zijn wonden

Print
Beveren-Waas - Het scenario dat veel voetbalsupporters van SK Beveren vreesden, gebeurde zaterdagavond dan toch: SK Beveren verloor en rode lantaarn Lierse won. Daardoor degradeert de Wase club na een jarenlang verblijf in eerste naar tweede klasse. De teleurstelling bij de supporters was zondag matig. "Voor ons maakt het niet uit in welke klasse Beveren moet spelen. Wij blijven achter onze ploeg staan, zolang er maar geen fusie komt."
BR>
Geen zwarte vlaggen zondag in de straten van Beveren. Integendeel, sommige supporters zijn zelfs opgelucht dat het voorbij is. "Nu gaan ze misschien weer beter kunnen spelen, met de reserveploeg. Die hebben al zeer goed gescoord", klinkt het in supporterscafé Sportief van De Vlieger. "Dat ze de jeugdspelers van Beveren nu maar snel terughalen", zegt Valère Joye. "Die spelen momenteel jammer genoeg bij andere ploegen de pannen van het dak." Ook de steward van SK Beveren Louis Vanderschraelen zegt geen traan te laten voor de degradatie. "Misschien zullen er nu weer wat meer eigen mensen naar de matchen komen." Opvallend is weemoed naar vroeger in het oude supporterscafé. "Er is zoveel agressie tegenwoordig en de mensen kennen elkaar niet meer, als we zakken komt die tijd misschien terug."

Weekends plannen

Ook de supportersclub Bever Boys die hun stamplaats in 't cafeeke hebben, zijn niet weemoedig om het verlies. "Wij zijn al bezig weekends te plannen voor als we op verplaatsing moeten spelen in tweede klasse", klinkt het. "Eupen, Oostende of Virton ligt niet in de buurt, dan moeten we beslist de tent meenemen!"

De Bever Boys zijn dus geenszins van plan hun ploeg in de steek te laten. "Zolang we maar niet gaan fuseren! We hebben speciaal de vlag uitgehangen om te bewijzen hoe sterk we onze ploeg steunen. In principe hadden we vijf jaar geleden al uit eerste klasse moeten liggen indien RWDM niet over de kop was gegaan. We hopen vooral dat alles in orde komt met de vereffening en dat we snel duidelijkheid krijgen van het bestuur."

Line CALLEBAUT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio