Maatregelen moeten files aan autokeuring wegnemen

Print
Stekene - Het gemeentebestuur van Stekene en de directie van de Oost-Vlaamse autokeuringcentra SBAT hebben maatregelen afgesproken om de file aan het centrum in de ambachtelijke zone Kleine Akker te beperken. De file zorgt ervoor dat het containerpark soms moeilijk bereikbaar is.
BR>
De voorbije maanden waren er talrijke klachten over het fileprobleem aan de SBAT-vestiging in de Zavelstraat in Stekene. "Er waren in die periode bijzonder veel aanmeldingen", zegt schepen van Mobiliteit Johan Koppen (CD&V). "Daardoor ontstonden er lange rijen wachtende wagens. Soms waren die 200 meter lang en reikten ze tot in de Bettestraat. Op die momenten komt de bereikbaarheid van een tankstation met carwash en van het containerpark in het gedrang."

De automobielinspectie in de ambachtelijke zone heeft met 5.900 uren haar maximale exploitatie van 6.600 uren nog niet bereikt en daarom plant SBAT geen uitbreiding van de site. Om het fileprobleem in te dijken, maakten gemeentebestuur en SBAT enkele afspraken. "Bij grote drukte worden op de site dubbele wachtrijen per poort opgesteld", schetst Koppen.

"Als er zich toch nog files voordoen, zullen het tankstation en het containerpark dat onmiddellijk melden aan SBAT, dat daar meteen gevolg zal aan geven. De gemeente brengt wegmarkeringen aan voor de opritten van het tankstation en het containerpark om daar het stilstaan van wagens in de file te verbieden. Na drie maanden worden de toestand en de maatregelen geëvalueerd."

YV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio