Mars tegen fusie voetbalclubs

Print
Lokeren - Zo'n driehonderd supporters van van voetbalclub Sporting Lokeren hielden zaterdag, voor de wedstrijd tegen Lierse, een anti-fusiemars. Ze willen niet weten van een samensmelting met Beveren, dat nu degradeert naar de tweede klasse. Ze lieten dat met slogans en spandoeken weten.
BR>
Sporting Lokeren en SK Beveren zijn van oudsher aartsrivalen. De overname van SK Beveren door Lokeren zou dan toch als muziek in de oren moeten klinken van de Sportingkern. Die nuchtere redenering gaat niet op in de emotionele voetbalmiddens. Zeker niet als Beveren dan de nieuwe thuishaven van die fusieclub wordt.

Officieel mag de fusie dan wel afgeblazen zijn, voor de Sportingsupporter is het nu wel duidelijk. Zodra voorzitter Roger Lambrecht van Sporting Lokeren een kans krijgt, koopt hij Beveren op en smelten de clubs samen. Een regelrechte nachtmerrie voor de supporters van beide ploegen.

Niet alle supporters laten enkel het hart spreken. Sommigen willen Lambrecht met zakelijke argumenten overtuigen. "Als een concurrent failliet gaat, moet je die niet overnemen maar investeren in de promotie van je eigen bedrijf en zo het vrijgekomen marktaandeel inpalmen." Dat zakelijk advies geeft voetbalsupporter Joris Van Der Gucht mee aan Sportingbaas Roger Lambrecht. In voetbaltaal betekent dat: investeer in Sporting Lokeren zodat je aantrekkelijk voetbal brengt en dan zullen de voetbalfans uit de regio Beveren wel vanzelf afzakken naar Lokeren.

Stadion

"De harde supporters van Sporting zullen nooit naar de Freethiel verhuizen en omgekeerd ook niet. Maar de voetballiefhebbers kun je wel lokken. Dit is het moment om te investeren in Sporting", stelt Van Der Gucht. Die ergert zich ook blauw aan de houding van Lambrecht. "De voorzitter zegt telkens dat hij zich wil terugtrekken als de club hem uitkoopt. Ik zou eens willen weten over welk bedrag dit gaat. Het stadion is eigendom van de stad, dus wat zijn dan die bezittingen van Lambrecht? Een paar computers en een paar spelers die einde contract zijn. Ik zou graag hebben dat de voorzitter de boeken eens op tafel legt, dan hebben we tenminste de kans om Sporting over te nemen", meent Van Der Gucht.

De overige Sportingsupporters formuleerden het minder subtiel: "Lambrecht rot op!", stond er op een van de spandoeken te lezen.

DVR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio