Aardbeiprinses krijgt Wase Stephanie Camby als eredame

Print
Sint-Niklaas - Stephanie Meynendonckx (18) uit Arendonk is zaterdagnacht in Melsele gekroond tot 45ste Aardbeiprinses. Eerste eredame werd de 17-jarige Melissa Van Hoydonck uit Brasschaat. Het publiek in de feesttent verkoos Stephanie Camby (23) uit Sint-Niklaas tot tweede eredame.
BR>
Zelden was een preselectie voor de verkiezing van de Aardbeiprinses zo zwak. Geen enkele kandidate stak er bovenuit en dat vergemakkelijkte de keuze van de jury zeker niet. Nog voordat de verkiezing startte, leek het al vast te staan dat Stephanie Camby op het podium zou staan. De onthaalbediende van fruitveiling Profruco kon rekenen op een aanhang van 150 mensen. Haar supporters maakten een vierde van het publiek uit, zodat de publieksprijs haar amper kon ontsnappen.

"Toch ben ik verrast", verklaarde de oudste van beide Stephanies na de bekendmaking van de uitslag. "De plaats maakt voor mij weinig uit, maar ik hoopte wel om bij de eerste drie te eindigen. Het was mijn eerste verkiezing en ik was best zenuwachtig. Toch ben ik tevreden over het verloop van de wedstrijd. Mocht de kans zich voordoen, dan zal ik niet twijfelen om me een tweede keer aan een verkiezing te wagen."

Koning

Het was met pijn in het hart en een krop in de keel dat de uittredende Aardbeiprinses Sweta Meersman haar kroontje op het hoofd van Stephanie Meynendonckx zette. Ook de jubileumprinses reageerde verrast, maar ze vermoedde wel waaraan ze de zege te danken had. Haar live gezongen versie van Fever maakte indruk. "Ik weet niet wat ik van deze titel moet verwachten. Ik kijk er wel naar uit om volgend jaar de eerste aardbeien aan de koning te gaan afgeven. Dat is zeker een ervaring om later voort te vertellen", glunderde de nieuwe Aardbeiprinses.

Yves VREBOS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio