Kinderen Kamagurka gooien hoge ogen

Print
Sint-Niklaas - The Hong Kong Dong ging zaterdag in Foyer De Spiegel in Sint-Niklaas met de hoofdvogel van de Lawijtstrijd lopen. Daarmee heeft de band een succesrijke week achter de rug. Vorige week won The Hong Kong Dong ook al Rock O' Rama in Stekene.
BR>
Foyer De Spiegel liep zaterdagavond helemaal vol voor de finale van rockconcours Lawijtstrijd. Meer dan 500 mensen woonden de zinderende finale bij.
Het jonge punkgeweld van Dead Rats mocht de eindstrijd openen. Met veel enthousiasme staken de ratten het vuur aan de lont. San Diablo nam daarna met veel branie over. Het was echter The Hong Kong Dong die als eerste echt kon overtuigen. Het trio brengt een geslaagde mix van rock en elektropop.

The Hong Kong Dong is de band van Boris en Sarah Zeebroek, de kids van Kamagurka. Door hun drummer, Stekenaar Dave Willockx, konden ze toch deelnemen aan het Wase rockconcours.

Dat The Hong Kong Dong nog moeilijk van de titel te houden was, bleek al tijdens hun optreden. Daar konden nadien ook Spijkerhart, die met een geslaagde set op plaats twee eindigden, en Patti's Ruin niets meer aan veranderen. De jury had ook niet veel tijd nodig om unaniem een beslissing te nemen. "Het was voor ons een fantastische week", zeiden broer en zus Zeebroek. "Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar we zijn ontzettend blij dat we ook de Lawijtstrijd tot een goed einde hebben gebracht." Vorige week vrijdag won The Hong Kong ook al Rock O' Rama in Stekene. Door die winst mogen ze het festival Crammerock in Stekene openen.

Succes

De voorbije weken stonden twintig groepen op de podia van vijf Sint-Niklase jeugdhuizen tijdens de voorrondes. Door een grote publieke opkomst en enkele mooie ontdekkingen mag deze Lawijtstrijd alweer een succes worden genoemd. Toch zitten er voor volgend jaar wellicht enkele veranderingen aan te komen. Zo denken de organisatoren erover na om van de Lawijtstrijd een tweejaarlijks gebeuren te maken.

Joris VERGAUWEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio