Heraanleg N41 gaat laatste fase in

Print
Hamme - Vandaag maandag 21 mei starten de werkzaamheden voor de derde en laatste fase van de herinrichting van de N41 grondgebied Hamme. Het gaat om de verbetering van het wegdek tussen de Noordstraat en de Durmebrug. Het verkeer verloopt daar in beide richtingen over versmalde rijstroken.
BR>
De aannemer wacht niet tot de verkeerslichten op de kruispunten van de N41 met de Veldstraat en de Noordstraat functioneren om de derde fase aan te vatten. Die lichten zullen tegen woensdag 23 mei functioneren. Dan pas wordt het kruispunt van de N41 met de Biezestraat afgesloten. Het verkeer dat normaal via de Biezestraat de N41 bereikt, wordt omgeleid.

De vervoersmaatschappij De Lijn besliste tijdens de werkzaamheden voor de bussen een nieuw traject uit te stippelen zodra de kruispunten Veldstraat en Noordstraat zijn open gesteld. Vanuit de richting Sint-Niklaas rijden de bussen via de Veldstraat, vanuit de richting Dendermonde via de Noordstraat. Dat heeft gevolgen voor het verkeer in de Noordstraat waar parkeerverbod wordt ingevoerd.

Donderdag 24, vrijdag 25, dinsdag 29 en woensdag 30 mei wordt vanaf de Durmebrug de eerste asfaltlaag aangebracht. De politiekorpsen van Hamme en Temse zorgen ervoor dat het verkeer op de N41 toch vlot kan verlopen. Donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni komt dan de toplaag erbij. Zaterdag 2 juni worden de werkzaamheden afgerond die midden augustus vorig jaar zijn gestart. Het kruispunt N41 met de Biezestraat gaat dan weer open voor het verkeer.

WO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio