Leerlingen zamelen recordbedrag in voor Damiaanactie

Print
Dendermonde - De leerlingen van het VHTI en het Heilige Maagdcollege (Hemaco) in Dendermonde zamelden samen een recordbedrag in voor de Damiaanactie. Ze overhandigden een cheque van 51.000 euro aan de organisatie.
BR>
"Bij de start van de Damiaanactie enkele maanden geleden, hadden we de genezing van duizend tbc-patiënten voor ogen", zegt leerkracht Laurens De Coninck. "Het kost 40 euro om een patiënt te redden. Dus moesten we 40.000 euro samenkrijgen."

Bij de start van de actie kwam er een lijst van duizend patiënten, die werden geschrapt naargelang het geld binnenkwam. In de aanloop van de actie trok De Coninck samen met twee leerlingen van de school op inleefreis naar Zuid-India. "De ontmoeting met de tbc-patiënten, seropositieve kinderen en gruwelijk verminkte melaatsen liet een diepe indruk na op ons. Het motiveerde ons extra om ons dubbel en dik in de actie te gooien en iedereen te mobiliseren. Dat lukte goed, want we haalden 11.000 euro meer dan onze doelstelling op. Dat is meteen het recordbedrag dat een school ooit inzamelde voor de Damiaanactie."

Om de leerlingen te bedanken voor hun inzet, trakteerden de directies hen op een minifestival met enkele lokale pop- en rockgroepjes.

RaMo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio