Opel Antwerpen draait weer

Opel Antwerpen draait weer

Opel Antwerpen draait weer

Print
Antwerpen - Sinds 22 uur is de nachtploeg van de Antwerpse Opelfabriek zondagavond dan toch weer volop aan de slag. Woensdag had de dagploeg, de laatste ploeg die actief was voor het lange Hemelvaartweekend, nog spontaan het werk weer neergelegd als gevolg van een conflict met de directie. Die toonde afgelopen weekend haar goodwill door de arbeiders extra maaltijdcheques aan te bieden.
De werkhervatting verliep zondag niet zonder gemor. Even na de opstart van de nachtploeg legden zowat vijftig arbeiders van de verfspuitafdeling alweer het werk neer. De vakbonden konden de gemoederen bedaren en hen overhalen het werk weer te hervatten.
Onduidelijkheid rond de extra maaltijdcheques en onzekerheid over de toekomst lagen aan de basis van het probleem. Ondanks het aanvankelijke gemor, lijkt het grootste deel van de arbeiders te beseffen dat constructieve sociale onderhandelingen vanaf nu de beste weg zijn naar een oplossing voor iedereen.

Bij Opel Antwerpen staan 1.400 jobs op de wip door een nakende herstructurering. Bovendien greep de fabriek naast de productie van het nieuwe Astramodel. In de plaats zullen ze wellicht vanaf 2010 een kleine terreinwagen van Opel en een sportieve terreinwagen van Chevrolet gaan bouwen. Beide modellen zouden goed zijn voor een jaarlijks productievolume van 120.000 auto's, zowat de helft van de huidige productie.

Aanstaande woensdag is een overleg gepland tussen de Antwerpse vakbonden en directie. Volgens ABVV-kopman, Rudi Kennes, zal de directie tegen dan een eerste plan klaarstomen om te verdedigen. De bonden zullen degelijke vertrekpremies voor de tijdelijke en interimkrachten hoog op de sociale agenda zetten.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio