Antwerpen evalueert participatie in Integan

Print
Antwerpen - De stad Antwerpen buigt zich over de toekomst van haar controleparticipatie in het kabeltelevisiebedrijf Integan. Indien het tot een verkoop komt, is de beursgenoteerde sectorgenoot Telenet geïnteresseerd.
Integan bedient ruim 217.000 kabelklanten in Antwerpen en dertien naburige gemeenten. Het bedrijf is in handen van die gemeenten. De stad Antwerpen is de grootste aandeelhouder met 64,7 procent.

Gelet op haar weinig rooskleurige financiële toestand is de stad Antwerpen bezig met een denkoefening over haar participaties. Het stadsbestuur gaf de Leuvense hoogleraar Wim Moesen de opdracht een studie uit te voeren naar de extra financiële ruimte die kan worden gecreëerd met de stedelijke bedrijven en de intercommunales zoals Integan. Zijn rapport wordt midden juni verwacht.

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en de Vlaamse minister van Financiën, Dirk Van Mechelen (Open Vld), zouden de voorkeur geven aan een verkoop van Integan aan Telenet. Volgens Robert Voorhamme (sp.a), de Antwerpse schepen van Economie, staan nog alle opties open, van het behoud maar met een rendabeler financieel beheer tot een verkoop.

Integan boekte in 2005 een omzet van 26,2 miljoen euro en 8,5 miljoen euro nettowinst. Eind dat jaar had het bedrijf 241 mensen in dienst.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio