Lijst Dedecker geen eendagsvlieg

Lijst Dedecker geen eendagsvlieg

Lijst Dedecker geen eendagsvlieg

Print
Van de lijsten die overal opkomen, steekt Lijst Dedecker er als nieuweling bovenuit. De partij blijft in de peilingen ruim onder de kiesdrempel, maar de gewezen VLD-senator maakt zich sterk dat zijn lijst in het parlement zal geraken.
BR>
In Antwerpen pakt LDD uit met Jurgen Verstrepen (ex-Vlaams Belang) als lijsttrekker en in extremis Mimount Bousakla (ex-sp.a) als lijstduwer, in West-Vlaanderen vormt de gewezen judocoach Dedecker een duo met zijn judoka van weleer, Ulla Werbroeck.

Lijst Dedecker vervelt na de verkiezingen in Partij van het Gezond Verstand, kondigde Jean-Marie Dedecker eerder aan. Daarmee wil hij blijkbaar aangeven dat het niet om een eendagsvlieg gaat.

Ontevredenen
Jean-Marie Dedecker recruteerde voornamelijk bij de ontevreden VLD'ers die net als hijzelf vinden dat de partij niet meer liberaal is, en bij het Vlaams Belang. De partij telt drie Vlaams parlementsleden (Dedecker en de ex-VB'ers Verstrepen en Monique Moens) en ex-sp.a-senatrice Mimount Bousakla die net voor het indienen van de kandidatenlijsten nog overstapte.

Op de Antwerpse lijsttrekker na (Jurgen Verstrepen) hebben alle lijsttrekkers een VLD-verleden: Lieve Van Ermen trekt de Senaatslijst, Dirk Vijnck de Leuvense kamerlijst, Martine De Maght (dochter van oud-burgemeester van Aalst, Annie) de Oost-Vlaamse lijst, voor professor Boudewijn Bouckaert. In Limburg trekt Marc Similon, in Brussel-Halle-Vilvoorde Isabelle Van Laethem, oud-kabinetsmedewerkster van Patrick Dewael. Zij krijgt steun van Monique Moens (ex-Vlaams Belang) die de opvolgerslijst duwt.

PVDA+ en CAP
Naast Lijst Dedecker dienden nog twee partijen in alle kieskringen een lijst in. Het gaat om de extreemlinkse PVDA en CAP, het comité voor Andere Politiek, van oud-SP-parlementslid Jef Sleeckx.

In het Nederlandstalige kiescollege voor de Senaat komen nog twee lijsten op, de onpartijdige protestbeweging NEE en Stijn, een eenmanspartij waar de Antwerpse journalist Stijn Tormans achter zou zitten. Het unionistische BUB (Belgische Unie - Union belge) neemt in vier kieskringen deel aan de kamerverkiezingen.

.

Nu in het nieuws