Twee zwaargewonden bij massale vechtpartij gevangenis Antwerpen

In de gevangenis van Antwerpen zijn zondagavond verschillende gevangenen gewond geraakt tijdens een massale vechtpartij op de binnenplaats. Twee van hen liepen ernstige steekwonden op, maar verkeren niet in levensgevaar.

Belga

Volgens de lokale politie van Antwerpen raakten zowat zeventig gevangenen slaags tijdens de wandeling in de instelling aan de Begijnenstraat. Daarbij waren twee grote groepen te onderscheiden: enerzijds een bende Oost-Europese gevangenen, anderzijds hoofdzakelijk Noord-Afrikanen. Volgens de politie is het gevecht vermoedelijk een escalatie van een reeks kleinere conflicten tussen de twee groepen gedurende de voorbije weken.

Twee officieren van de lokale politie konden na het tumult de gemoederen bedaren en de slaags geraakte gevangenen overtuigen weer naar hun cellen te gaan. Extra opgeroepen manschappen van de federale politie, een vijftigtal, kamden vervolgens de binnenplaats uit op zoek naar de wapens, andere scherpe voorwerpen en mogelijk bewijsmateriaal.

De twee slachtoffers zijn Noord-Afrikanen. Zij werden voor verzorging overgebracht naar het Sint-vincentiusziekenhuis in Antwerpen.

Wie de aanstokers van het gevecht of de toedieners van de steekwonden waren, moet het onderzoek en verhoor duidelijk maken, aldus de politie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio