Antwerps veilinghuis Bernaerts opent nieuwe veilingzaal

Print
Antwerpen - Het bekende Antwerpse veilinghuis Bernaerts opent morgen/dinsdag een gloednieuwe zaal boven haar vertrouwde locatie in de Verlatstraat in Antwerpen.
Bernaerts liet een oude cinemazaal uit 1912 in haar bestaande tentoonstellingsruimtes integreren. De bioscoop werd in ere hersteld en gerenoveerd om er prestigieuze exposities te houden.

De vernieuwde tentoonstellingszaal was in Antwerpen vroeger gekend als de cinema Artis/Tokio. Die werd tijdens haar hoogdagen "la plus jolie salle d'Anvers" genoemd. Ter gelegenheid van de omvorming tot "bernaerts_Platform" werd een speciale kunstveiling georganiseerd.

Vijftig topwerken uit een aanzienlijk aanbod van 16de- tot 20ste-eeuwse werken, met onder meer een recent ontdekt werk van Gysbrecht Leytens, een museaal Antwerps kabinet, een 16de-eeuws Brussels wandtapijt en een loepzuivere Marthe Donas, worden in de nieuwe ruimte geëxposeerd van donderdag 10 tot zondag 13 mei. Alle 1.200-loten worden geveild op 14, 15 en 16 mei.

Volgens het veilinghuis komt de nieuwe zaal met haar 500 m2 als een "geschenk uit de hemel". Een groeiend zakencijfer, nieuwe kopers, een rijker en meer gediversifieerd aanbod van kunstwerken, zorgen er voor dat het huis in volle expansie verkeert.

Met de opening dinsdag worden bovendien de aftrap gegeven van een tentoonstelling van 11 tot 13 mei met 65 eigen werken van bekende Antwerpenaren, onder wie provinciegouverneur Camille Paulus, de internationaal gewaardeerde Guillaume Bijl en Gouden Schoen Rik Coppens.

De werken worden geveild ten voordele van een erkende thuisbegeleidingsdienst voor autistische kinderen op 1 juni in Zaal Stuurboord, Hangar 26, Rijnkaai 96 in Antwerpen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio