Verdachte schietpartij op E17 in Waasmunster opgepakt

Print
Waasmunster - Een bestuurder van een bestelwagen is maandagnamiddag beschoten op de E17 tussen Waasmunster en Lokeren. Het parket van Dendermonde vermoedt dat de schoten het gevolg zijn van verkeersagressie.
Het schietincident gebeurde op de E17 richting Gent, tussen Waasmunster en Lokeren. Een voorlopig onbekende bestuurder van een terreinwagen viseerde het slachtoffer, waarschijnlijk omdat hij meer plaats wou om de bestelwagen in te halen. De latere schutter reed enige tijd bumper aan bumper met de bestelwagen. Daarna ondernam de man ook een poging om de bestelwagen te rammen, zegt het parket.

De schoten zouden afgevuurd zijn toen de man schuin achter en daarna op dezelfde hoogte van de bestelwagen reed. Volgens de eerste vaststelling werden er twee schoten gelost. Het voertuig van het slachtoffer werd effectief twee maal geraakt. De bestuurder zelf, een man van Nederlandse afkomst, raakte niet gewond.

Het parket van Dendermonde stelde een wapendeskundige aan en steurde het labo ter plaatse. Het verder onderzoek naar de schutter wordt gevoerd door de lokale politie van de zone Berlare/Zele.

Verdachte opgepakt
De politie heeft een verdachte opgepakt van het schietincident maandag op de E17 tussen Waasmunster en Lokeren. Dat bevestigt Theo Byl, woordvoerder van het parket van Dendermonde.

De onderzoeksrechter in Dendermonde leidt het verdere onderzoek naar de feiten. De identiteit van de verdachte, de bestuurder van een terreinwagen, wordt nog niet vrijgegeven. Het parket vermoedt dat de man de schoten loste in een opwelling van verkeersagressie. Hij zal dinsdag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio