Tot drie jaar cel voor carjacking

Print
Antwerpen - Vier mannen hebben maandag van de strafrechter in Antwerpen celstraffen tot drie jaar gekregen voor een carjacking die begon in Nederland en eindigde in Antwerpen. Een vijfde beklaagde werd vrijgesproken.
De feiten speelden zich af op 25 augustus 2004 op het Stationsplein in het Nederlandse Bergen-op-Zoom. Een man parkeerde er zijn Volkswagen Golf en werd plots besprongen door drie gewapende mannen. Hij moest op de achterbank plaatsnemen en werd geblinddoekt en beroofd van zijn sleutels, gsm en portefeuille.

Ze reden met het slachtoffer richting Antwerpen en bedreigden hem onderweg meermaals met de dood. Hij werd uiteindelijk langs de A12 in Stabroek uit de wagen gezet. Diezelfde dag merkte een politiepatrouille de gestolen wagen op en zette de achtervolging in. In de Ploegstraat in Antwerpen werd bestuurder Mohamed B. gevat.

Hij klapte uit de biecht en bekende dat hij in opdracht van Redouan T. een stalplaats voor de auto diende te zoeken.

De rechtbank achtte het bewezen dat Mohamed B. en een minderjarige de carjacking in opdracht van Redouan T. hadden uitgevoerd. De wagen was bedoeld voor Ahmed Y., die er "feiten" mee wilde plegen.

De vier werden veroordeeld tot celstraffen gaande van één tot drie jaar.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio