PSP krijgt eigen camera

PSP krijgt eigen camera

PSP krijgt eigen camera

Print
Sony maakt plaats in uw vakantiekoffers, want op 16 mei lanceert het bedrijf voor de PSP een nieuwe accessoire: Go!Cam. Daarmee kunnen gebruikers foto’s en videofilmpjes maken en mag u deze zomer dat digitale fototoestel en die videocamera dus gewoon thuis laten.
BR>
Deze piepkleine, zilverkleurige camera wordt net zoals het PSP-microfoontje van ‘Talkman’ aan de bovenkant van de draagbare console vastgeschroefd. De gebruiker kan er foto’s en videofilmpjes mee schieten. De Go!Cam heeft 1.3 megapixels, dat is vergelijkbaar met de meeste gsm-camera’s. Niet genoeg om er haarscherpe posters van te maken, maar voor het gebruik op de PSP of het internet is dat ruim voldoende.
Opvallend is dat de cameralens 180 graden kan draaien. Voorlopig zijn er nog geen games of toepassingen die gebruik maken van de Go!Cam, maar die zullen in de toekomst wel volgen. En het feit dat u de lens naar uzelf kunt draaien, doet ons stiekem hopen op videochat via PSP.

De richtprijs voor de Go!Cam bedraagt 55 euro. De camera wordt geleverd met het softwarepakketje ‘Go!Edit’. Daarmee kunt u op de PSP films en foto’s verbeteren met geluiden en grafische effecten. Het programmaatje laat ook toe uw creaties snel op het internet te plaatsen.

Wie de PSP uitrust met een Memory Stick Pro Duo van 4 GB (richtprijs 89 euro) kan maar liefst 2,5 uur videobeelden of 40.000 foto’s opslaan. Sony heeft nog meer grootse plannen voor de PSP, want in het najaar volgt een gps-accessoire

.

Nu in het nieuws