Belse bossen vatten vuur

Print
Geel - De brandweer van Geel heeft zondagochtend een brand bestreden op een perceel van één hectare groot in de bossen van Geel-Bel. Het Molse brandweerkorps gaf ondersteuning met een bosbrandweerwagen.
BR>
In het verlengde van de Hoogstraat in Geel-Bel vatte een perceel bos zondag om 8.30u vuur. Het bleek te gaan om een stuk bosgrond van 100 meter bij 150 meter groot.

"We kregen de oproep van de brand binnen via de dienst 100", zei Willy Goossens van de brandweer van Geel. "Toen we ter plaatse kwamen, brandde het serieus. We bestreden de vlammen langs drie kanten. We kregen hulp van een bosbrandweerwagen van de brandweer van Mol."

Om de aanvoer van bluswater te verzekeren pendelde de brandweer met tankwagens tussen het centrum van Bel en het bos. Door het optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat de vlammen zich over het uitgestrekte bosgebied verspreidden.

In de buurt van het perceel bevond zich een kleine chalet, maar die liep geen schade op. De brandweer bleef zondag nog een hele tijd ter plaatse om de smeulende grond grondig te blussen. Het was vooral het gras dat brandde. De vlammen tastten de bomen op het perceel aan tot op ongeveer een meter hoogte.

Over de oorzaak van de brand bestond zondag nog geen duidelijkheid. De politie van Geel onderzoekt de zaak.

Bart VAN DEN LANGENBERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio