Voetballers tonen hart

Print
Herentals - Met de wedstrijd tussen de laatste kampioenenploeg van KFC Herentals uit 1996-1997 en de huidige spelers van VC Herentals staat op 26 mei een historisch treffen gepland. Deze sportieve strijd krijgt extra draagkracht als benefiet voor de veertienjarige kankerpatiënte Jana Lambrechts.
BR>
De diagnose kwam bij het gezin Lambrechts een jaar geleden hard aan. De toen dertienjarige Jana had botkanker in de knie. Haar leven werd sindsdien in grote mate beheerst door operaties en sessies chemotherapie. Jana beschikt intussen over een knieprothese, maar de kanker bleek wel tot haar arm uitgezaaid.

"Ik moet nu nog twee lichtere chemobeurten in Leuven ondergaan, dan zitten de twintig sessies erop", zegt het meisje. "Daarna volgt nog een operatie aan de schouder voor die uitzaaiing. Het is nog de vraag of ik er op zaterdag 26 mei zelf bij kan zijn tijdens de benefiethappening."

Die solidariteitsactie voor Jana ontsproot uit het voorstel van de kampioenenploeg van KFC Herentals uit het seizoen 1996-1997 (de club verdween in 1999, red.) om een jubileumwedstrijd te spelen tegen VC Herentals. "Iedereen was meteen erg enthousiast. Daaruit vloeide het initiatief voort om er een grootse happening voor Jana van te maken. Haar broer Jorne is een van de hevigste supporters van VC Herentals", zeggen de spelers van de ex- en de huidige club.

Djembé Fun

Naast het sportieve treffen, vindt er die zaterdag op de terreinen van VC Herentals aan de Herenthoutsesteenweg heel wat randanimatie plaats. Er zijn optredens van percussieband Djembé Fun en dansact Catchy, eredame Miss België Kaat Vermeeren uit Lille maakt haar opwachting en de Nachtwacht zorgt met gastvedetten Veronique Flamand en Bert Coopmans voor de muzikale begeleiding tijdens en na het buffet.

Er komt een herinneringsbrochure aan het benefiet, die verkocht wordt voor 3 euro. De toegangsprijs van de happening bedraagt 2 euro. Deelname aan het buffet kost 25 euro. De dag start om 15u.

Hans OTTEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio