Reglement moet nachtwinkels afblokken

Print
Olen - De gemeente Olen heft een openingstaks van 2.000 euro en een jaarlijkse belasting van 1.000 euro op nachtwinkels. Dat moet de komst van dit soort winkels flink inperken.
BR>
"Wij werden tot op heden gespaard van nachtwinkels", opent de Olense schepen Marc Verhulst (O1). "Maar nu ligt een eerste aanvraag op tafel. Daarom willen we zo snel mogelijk een gemeentelijk reglement maken om de komst phone shops en nachtwinkels onder controle te houden."

De Olense politici willen vermijden dat de shops een verlengde van het uitgangsleven worden. Daarom worden de sluitingsuren gekoppeld aan de sluitingsuren van de horeca. "Deze winkels moeten in de week dan ook om één uur en in het weekend om twee uur sluiten", vervolgt Marc Verhulst. "Op die manier vermijden we dat fuifgangers zich in deze winkels verder bevoorraden met drank. Zo zou immers overlast kunnen ontstaan."

Nachtwinkels verbieden is wettelijk niet mogelijk. Maar de pottengemeente wil mogelijke kandidaten het niet eenvoudig maken. Zo zullen ze een openingstaks van 2.000 euro moeten ophoesten. Zij mogen jaarlijks ook de gemeentekas spijzen met 1.000 euro aan belastinggeld. "Wij hopen dat kandidaten zich grondig bezinnen vooraleer ze starten met een nachtwinkel", meent schepen Verhulst.

RuVH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio