35.000 bezoekers trekken in binnenstad van plein tot plein

Print
Mechelen - De tweede editie van de Speeldag die het Speelgoedmuseum van Mechelen zondag op liefst zeven locaties in de binnenstad op poten zette, is zijn kinderschoenen al duidelijk ontgroeid. Naar schatting 35.000 kinderen, mama's, papa's, oma's, opa's en andere speelvogels kwamen af op het evenement. Ze vonden er zowel spannende uitdagingen als rustige speelhoekjes. "Iedereen mag zich al klaarhouden voor een derde editie. Vorig jaar hadden we 20.000 bezoekers, nu hadden we gemikt op 30.000, maar het zijn er nog eens 5.000 meer. Er liepen héél veel blije mensen in Mechelen rond", zegt pr-coördinator Liesbeth Perée.
BR>
Jari Coecke: "Een supertoffe verjaardag"

Omringd door broer Tjörven, nichtje Sissel, mama Nadine en tante Linda geniet Jari Coecke volop. De jongen werd zondag precies acht jaar en zal zich die verjaardag nog lang herinneren. Hij krijgt zomaar een gratis reuzengroot speelfeest. "We wonen op een appartement. Dit is voor de twee belhamels een ideale uitlaatklep", zegt mama Nadine. "Ik daag nu iemand uit voor een partijtje sumoworstelen", zegt het feestvarken.

Spannende strijd in partijtje Weykick

In opperste concentratie, net als in de finale van de Champions League, staat Dennis Lemmens (12) uit Antwerpen tegenover zijn tegenstander Adika Hendrickx (6), eveneens uit Antwerpen. "Nu is het voor het kampioenschap", zegt hij tussen twee doelpunten door. Het magnetische voetbalspelletje Weykick werkt als een magneet op de twee jongens. "We gaan nu voor de kwartfinale, dan komt er nog een halve finale en de finale. En het staat nog altijd gelijk", houden ze het graag spannend.

Kijk eens hoe groot ik ben

Ook oud volksvermaak wist het jonge volkje best te smaken. "Kijk eens hoe groot ik ben", zegt de vijfjarige Hanne uit Mechelen tegen haar papa terwijl mama Nathalie haar een voetje helpt bij het steltlopen. Ook mama's en papa's wilden wel eens op 'eenzame' hoogte staan, maar ondervonden dat het toch niet zo eenvoudig is. "Ik vind dat Hanne het nog heel goed doet", zegt haar mama bewonderend.

Kriebels in de buik

De 12-jarige Sofya Kuyucuoglu uit Zemst komt naar beneden gestormd van het Lamotgebouw. De death-ride van het leger doet haar hartje sneller bonzen. "Ik heb dit al twee keer eerder gedaan, maar nu was het toch weer wat hoger en nog spannender", zegt de jonge meid. "Het kriebelde in mijn buik, vooral bij de jump bovenaan. Ook in het midden kreeg ik een apart gevoel. Het was heel leuk. Ik ga nu op ontdekkingstocht, op zoek naar nog meer avontuur."

Zoek de struisvogel

Debby & Nancy 'doen de struisvogel', in de Mechelse binnenstad zoekt het jonge volkje de struisvogel. Met een wedstrijd van Gazet van Antwerpen moesten de kinderen op zoek naar drie bizarre dierenfiguren: een kip, een struisvogel en een gorilla. Als ze de drie gevonden hadden, kregen ze een springbal. In minder dan geen tijd waren alle duizend ballen de deur uit. "We werden echt wel overstelpt", zegt struisvogelbegeleidster Kwinten Van Geel. De twee van de Chiro van Battel stelden zich net als hun kameraden graag ten dienste van de Speeldag.

Effe uitblazen in droomhuis

Een kleine meid bekomt even van alle speeldrukte in een van de 'droomhuizen' van SOS-Kinderdorpen. Want tijdens de Speeldag werd ook aandacht gevraagd voor het goede doel. De drie winnaars van de scholenwedstrijd zagen hun droomhuis werkelijkheid worden. Rondom werd met persoonlijk beschilderde bakstenen een muur gebouwd. Tegen 1 euro kreeg je steen een plaatsje. De enige plaats waar een centje werd gevraagd, ten voordele van de minder fortuinlijke kinderen. Want elk kind heeft recht op spelen. Bart ROGGEMAN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio