Nieuw zwembad in aantocht

Print
Heist-op-den-Berg - De sturing van de beweegbare bodem van het zwembad aan de Lostraat is stuk. De gemeente laat het euvel bij hoogdringendheid herstellen. Maar op termijn zal het bad aan de Lostraat plaats ruimen voor een nieuw zwemparadijs op een andere locatie in Heist.
BR>
De gemeente wil de sportsite aan de Lostraat in de toekomst uitbreiden tot een echt sportcomplex. Daarvoor is veel plaats nodig en het huidige zwembad kan daarom maar beter verdwijnen. "We zullen het gebouw aanpassen zodat de sportdiensten er gebruik van kunnen maken. Maar het bad zal open blijven tot het nieuwe zwembad in gebruik is. We komen nooit zonder zwemwater te zitten", belooft sportschepen Nand Blauwens (Open Vld).

Voor het nieuwe zwembad zoekt de meerderheid nog een geschikt stuk recreatiegrond binnen de gemeentegrenzen. "We kijken daarbij zowel in Heist-centrum als in de deelgemeenten. De knopen zullen we zeker nog deze legislatuur doorhakken en we treffen ook al de voorbereidingen. Maar of het nieuwe zwembad er in 2012 al staat, durf ik niet te beloven", blijft Blauwens voorzichtig.

Veiligheid

Het huidige zwembad aan de Lostraat in Heist kampt al langer met technische problemen aan de sturing van de beweegbare bodem. Daarom wordt het mechanisme in afwachting van het nieuwe zwembad volledig vernieuwd. "Die beslissing hebben we in het schepencollege bij hoogdringendheid genomen omdat de veiligheid in het gedrang kwam. Zo kunnen de kleuters momenteel niet gaan zwemmen omdat het bad nu veel te diep is. De firma die het systeem heeft geplaatst, zal zo snel mogelijk een nieuwe sturing installeren. Dat gebeurt een van de volgende weken. We hadden de sturing weer kunnen laten herstellen, maar dat zou toch niet lang soelaas bieden. Voor 25.000 euro hebben we nu snel deze nieuwe sturing", geeft de sportschepen nog mee.

Bert PROVOOST
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio