Puurs zoekt oplossing voor bouwovertreding bedrijf Fiege

Print
Puurs - Distributiegigant Fiege uit Breendonk (Puurs) kwam uitgebreid ter sprake tijdens de jongste gemeenteraadszitting. De Vlaams Belangfractie vroeg uitleg bij een bouwovertreding die het bedrijf begin dit jaar had begaan.
BR>
Fiege startte begin dit jaar met de bouw van een nieuw bijgebouw en drie laadkades langs de Veurtstraat. Daarbij was het bedrijf vergeten een bouwaanvraag in te dienen. Bovendien vreest de buurt dat de kades heel wat extra verkeersoverlast met zich meebrengen.

"Het klopt dat het bedrijf zwaar in de fout is gegaan. Ik beschouw dit als een daad van arrogantie", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). "Omdat we in zo'n geval in een open dialoog met de overtreders naar een oplossing zoeken, is er uiteindelijk geen proces-verbaal opgesteld. Belangrijk om weten is dat er nadien een bouwdossier werd ingediend waarmee Fiege zich in regel heeft gesteld."

"Wat de verkeersproblematiek betreft, wil ik de buurt geruststellen en zeggen dat we het bedrijf erop wijzen dat de afwikkeling niet langs de Veurtstraat mag gebeuren. We zijn in het dossier van de langverwachte ventweg daarmee overigens op de goede weg", aldus Van den Heuvel.

Gemeenteraadslid en Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) stelde meteen dat de uitvoering van die ventweg dit jaar nog van start gaat.

PP
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio