BV's trekken voetbalschoenen aan

Print
Boom - Op het terrein van Rupel Boom vond zaterdag een opvallende voetbalmatch plaats. Bekende Vlamingen, gewezen internationals en voormalige spelers van FC Boom speelden er een partijtje ten voordele van SOS-Kinderdorpen.
BR>
Bomenaar Eddy Perdu, leraar wiskunde aan het atheneum van Mortsel, had de voetbalwedstrijd georganiseerd. Bij aanvang van de wedstrijd kreeg hij van de nagenoeg vierhonderd aanwezigen een staande ovatie. "De bedoeling van dit initiatief was om voldoende geld in te zamelen om vijf jaar studies, voeding en kleding van twee of zelfs drie kinderen in Guinee-Bissau te bekostigen. En dat is ook gelukt: aan SOS-Kinderdorpen mag ik een cheque van 4.300 euro overhandigen. Met dat bedrag kunnen twee kinderen worden onderhouden", aldus Eddy Perdu.

De aanwezigen kregen zaterdag een leuke voetbalwedstrijd voorgeschoteld. De ploeg in het zwart werd gecoacht door Raoul Peeters, de ploeg in het geel door trainer Luc Vinck. Scheidsrechter was de bekende oud-arbiter Frans Van den Wyngaert. De zwarte ploeg haalde het met 6-4.

Meest opvallende speler bij de BV's was Erik Van Looy. Wie dacht dat de presentator van De Slimste Mens er tussen al die talentrijke voetballers voor spek en bonen zou bijlopen, had het verkeerd voor. De fysiek sterke Van Looy verbaasde vriend en tegenstander en vond zelfs twee keer de weg naar de netten. "Ik was graag profvoetballer geworden, maar daar had ik niet voldoende capaciteiten voor", bleef de 45-jarige presentator bescheiden. Een andere opvallende figuur was de Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout. Ook hij scoorde een doelpunt. "Prachtig initiatief van Eddy Perdu. Voor een goed doel ben ik altijd te vinden", aldus de schepen.

Ook Nicolas Liebart, de echtgenoot van Debby Pfaff, speelde zich in de kijker. "Het is vandaag mijn tweede voetbalwedstrijd voor een goed doel. Mijn voetzolen staan vol blaren, opgelopen deze namiddag in een wedstrijd in West-Vlaanderen", aldus de schoonzoon van Jean-Marie Pfaff.

Paul VAN ROY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio