Net als op de Titanic

Print
Mechelen - Ensemble Diavolo reconstrueert laatste avondmaal aan boord van droomschip Na 95 jaar weet de Titanic de mensen nog steeds te begeesteren. Het kamermuziekensemble Diavolo hield zondag in Mechelen, voor de allereerste keer in België, een geslaagde reconstructie van het laatste diner aan boord van het droomschip. Alsof het niet realistischer kon, vertoefde zelfs een kleinzoon van een van de overlevenden in het gezelschap.
BR>
De vele verfilmingen zijn er wellicht niet vreemd aan dat de Titanic nog zoveel mensen weet te beroeren. Maar ook de waanzinnige luxe, de exuberante maaltijden en de muziek intrigeren. Violist David Vergaelen wilde die fasinactie zondag graag delen met zovele anderen. Een kleine honderd aanwezigen schoven in de Salons Van Dijck de voeten onder tafel voor een diner van liefst twaalf gangen en muziek en verhalen van die laatste avond aan boord.

Het was ook een unieke kans om nog eens te genieten van de ragtime-muziek, want nog weinig ensembles wagen zich aan de voorloper van de jazz. In totaal moesten de muzikanten aan boord van de Titanic 352 muziekstukken kennen. Diavolo gaf er zondag een bloemlezing van.

Intussen liepen de obers af en aan met de fijnste gerechten. Net als op de Titanic kwam op het einde de kar met likeuren en sigaren langsrijden. "Ook voor ons was dit eens een aparte uitdaging", zegt maître Hans Van Craen. "Het is vooral een kwestie van alles op mekaar af te stemmen. Ze moeten daar destijds lang aan tafel hebben gezeten", zegt hij.

Bart ROGGEMAN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio