Beveren bevestigt zich als grootste winkeldorp

Print
Beveren-Waas - De vzw Aangenaam Winkelen Beveren probeert om voor het derde jaar op rij aan de absolute top te staan van de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel' in Vlaanderen. Een tiental unieke opvouwbare fietsen moet de consumenten in ieder geval stimuleren om met de fiets te gaan shoppen.
BR>
'Met Belgerinkel naar de Winkel' wil het gebruik van de tweewieler bij het winkelen stimuleren. Hoe meer de klanten met de fiets gaan shoppen, hoe meer stempels ze verzamelen op een spaarkaart. Hoe meer spaarkaarten ze verzamelen, hoe groter de kans dat de consumenten bij de slottrekking een van de pocketbikes wint. "Die fietsen zijn zo compact op te vouwen dat ze gemakkelijk op trein, bus en tram kunnen worden meegenomen", verzekert woordvoerder Paul Claes van Aangenaam Winkelen Beveren.

De fietsvriendelijke actie kent in Beveren een groot succes. Ze begon destijds met een tweehonderdtal handelszaken. "Vorig jaar namen er 376 handelaars aan deel. Dit jaar zitten we opnieuw met een record van 410 deelnemers. Vorig jaar was Beveren voor de tweede keer op rij de gemeente met het grootste aantal ingezamelde spaarkaarten in Vlaanderen", verklaart Claes trots.

Het gemeentebestuur staat volledig achter de actie. "We hopen dat de actie steeds meer mensen aanzet om de fiets te nemen. Dat zal ons aanzetten om op lange termijn het openbaar domein te optimaliseren in functie van de fietsgebruikers", blikt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) vooruit.

YV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio