Temse rondt kaap van 1000 sociale huurwoningen

Print
Temse - In de privéverkaveling Clivia tussen de Theo De Deckerlaan en de Sompershoekwijk in Temse bouwt de Bouwmaatschappij van Temse 49 appartementen. De grootste woningen hebben twee slaapkamers.
BR>
Bij zijn aanstelling tot voorzitter van de Bouwmaatschappij van Temse verklaarde Koen De Clercq (CD&V) dat sociale projecten in privéverkavelingen mogelijk moeten zijn. Amper drie maanden na zijn aanstelling kondigt De Clercq al een eerste project aan. In verkaveling Clivia plant de Temsese bouwmaatschappij 49 appartementen.

"Dat zal ten goede komen van de hele leefgemeenschap in die buurt, omdat er een sociale mix wordt gerealiseerd", zegt De Clercq. "De 49 woongelegenheden in de Cliviawijk hebben een of twee slaapkamers. Daardoor worden zij uitermate geschikt voor eenoudergezinnen. Ik wil toekomstige projecten van de bouwmaatschappij ook afstemmen op die doelgroep. Zo zal onze langste wachtlijst een heel pak slinken."

Het patrimonium van de Bouwmaatschappij van Temse groeit sterk aan. In de Piet Nutenlaan worden zes appartementen aangekocht. In de Weelstraat in Tielrode is gestart met de bouw van drie eengezinswoningen en in de Clemens De Landtsheerlaan worden eerstdaags acht appartementen opgeleverd. Ook in de Scheldestraat en de Boodtsstraat heeft ze bouwplannen. Als die projecten gerealiseerd zijn, zal de kaap van de duizend sociale huurwoningen in Groot-Temse worden overschreden.

Heilig Hart
Marcel Noens (Open Vld), de vorige voorzitter van de bouwmaatschappij, wilde een paar jaar geleden ook sociale woningen optrekken op een terrein op de hoek van de Rozenlaan en Azalealaan. De kerkfabriek van Heilig Hart, de eigenaar van het perceel, weigerde echter.

"De kans dat de kerkfabriek van Heilig Hart haar gronden voor een sociaal doeleinde zal verkopen, is kleiner dan ooit", zegt De Clercq. "Ik hoopte op het gezond verstand en de sociale reflex van de kerkfabriek, maar dat bleek tevergeefs. Dit is een gemiste kans, maar blijkbaar dringt dat bij sommige leden van de kerkfabriek niet door."

Gert NOBELS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio