33 rijbewijzen ingetrokken bij Wodca-controles

Print
Antwerpen - De politiediensten in de provincie Antwerpen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een grootschalige Wodca-controle gehouden. De politie zette 240 manschappen in. Er werden 33 rijbewijzen ingetrokken.
BR>
De controles werden gehouden in 39 gemeenten in de provincie Antwerpen waarvan vijftien in het arrondissement Turnhout, acht in het arrondissement Mechelen en zestien in het arrondissement Antwerpen. 2.887 bestuurders werden gecontroleerd op snelheid en daarvan beging 5,78 procent (167 personen) een zware overtreding. Nog eens 3.578 voertuigen werden staande gehouden voor een eventuele ademtest. Daarvan moesten 2.068 bestuurders effectief een ademtest ondergaan. Bijna 9 procent (186) van de tests was positief. Het merendeel (114) van de bestuurders die positief testten, had zelfs meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed.

Nog eens acht bestuurders werden onderworpen aan een test op de fysieke testbatterij met het oog op gebruik van drugs. Drie van hen scoorden positief. Die drie personen moesten een urinetest afleggen van wie er twee drugs gebruikt bleken te hebben. Zij hebben ook nog een bloedproef ondergaan. 33 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio