Jongeren steken de handen uit de mouwen

Print
Berchem - De buurt rond de Statie- en de Driekoningenstraat in Berchem kreeg zaterdag uit onverwachte hoek heel wat hulp bij alledaagse zaken. 46 jongeren staken de handen uit de mouwen om het contact met de winkeliers en de buurtbewoners te verbeteren.
BR>
‘Jongeren aan het woord’ is het initiatief van winkeliersvereniging Hart van Berchem, dat in november de eerste prijs kreeg van De Uitdaging, een wedstrijd voor winkelcentra in de stad Antwerpen. Het project wil de Berchemse jongeren op een positieve manier profileren naar de buurt toe. Pascal Jacques, bezieler van het initiatief: "Met dit project willen we aantonen dat de jeugd wél wil werken aan de uitstraling die ze verdient. We zetten de jongeren in bij alledaagse bezigheden en daardoor hebben ze een nauw contact met de bewoners en de winkeliers die dan inzien dat hun beeld van de jongeren verkeerd is."

De jongeren zelf werken graag mee aan het project. Ze zien in dat de aangeboden diensten, zoals auto’s wassen, boodschappentassen inladen of ballonfiguurtjes maken voor de kleinsten, een sterk communicatiemiddel zijn om een positieve boodschap uit te dragen. "Je krijgt appreciatie voor wat je doet en dat geeft een goed gevoel", vertelt de 18-jarige Vincent Mertens, terwijl hij een oudere heer een plastic zakje met boodschappen aanreikt. "Ik vind dat er een grote kloof gedicht moet worden en contact met de mensen is de eerste stap daarvoor."

Ook de 15-jarige Rony Mechik, die in het gezelschap van de Berchemse Miss Belgian Beauty-kandidate Tamara Opdebeeck een auto staat af te drogen, vindt dat de jeugd dichter bij de mensen mag staan. "Ik wil laten zien dat ik een behulpzame jongen ben en dat moet zelfs niet voor geld." Na de opdrachten volgde er een voetbaltornooi in een opblaasbare arena. Een mooie beloning na een dag hard werk.

PSch
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio