Spinnen voor het goede doel

Print
Antwerpen - Bijna 3.000 sportievelingen vulden zaterdag de Antwerpse Waagnatie voor het goede doel tijdens Ride 4 Life. Met spinnen, de nieuwste trend op fitnessgebied, werd geld ingezameld voor F.A.P.A. Dat is een organisatie die onderzoek levert naar een zeldzame, erfelijke vorm van darmkanker.
BR>
Fietsen zonder vooruit te komen, behalve dan op conditioneel vlak. Dat is spinnen, een vorm van conditietraining waarbij je op de maat van muziek werkt aan je uithoudingsvermogen. Iets minder dan 3.000 sympathisanten kropen zaterdag in de Waagnatie op de fiets om minimum een uurtje alles te geven voor het goede doel.

"Het is een toegankelijke vorm van sport", zegt Heleen Van Pelt, communicatiecoördinator van Health City, één van de grootste fitnessketens in ons land. "Iedereen kan meedoen omdat je zelf je tempo en weerstand kiest. Omdat we vandaag spinnen voor F.A.P.A. is het belangrijk dat iedereen kan deelnemen. De meesten trainen langer dan een uurtje. Er zijn er zelfs die voor de volledige twaalf uur gaan. De beoogde 6.000 spinners hebben we niet gehaald, maar we zijn zeker tevreden."

Afmatting

Op fiets nummer 1 zit Benny Buysen (25). Hij trekt meermaals per week naar de fitness en heeft duidelijk plezier in de fysieke afmatting. "We zijn met twaalf personen ingeschreven voor twee fietsen. Dat betekent dat we ieder een gemiddelde van twee uur op de fiets moeten volmaken."

In het midden zit een groepje Nederlandse sportvrienden. "Wij werken alle vier voor Health City in Sint-Oedemrode", zegt Bram Tinga (33). "Toen we hoorden van dit evenement, konden we niet anders dan onze zuiderburen een hart onder de riem te steken. We beschikken over een uitstekende conditie en gaan voor zes uur per persoon. Dat levert toch al een mooie bijdrage op, niet?"

Philippe SCHOENMAEKERS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio