Maak dit bloemstuk voor mama

Print

Maak dit bloemstuk voor mama

Mama's krijgen met Moederdag heel dikwijls mooie bloemen en bloemstukken. Maar nóg mooier en origineler is het als u een zelfgemaakt bloemstuk kunt afgeven. En wij helpen u daarbij! Vanaf vandaag kunt u op deze website iedere dag een ander bloemstuk leren maken. Specialiste Regine van bloemenwinkel 'Floregineel' in Tuilt (Hasselt) legt u stap voor stap uit hoe u het bloemstuk op de foto kunt maken. Veel succes!
BR>

Wat hebt u nodig?

- Glazen schaal met diameter 25 cm
- Drie kleuren oasissteentjes
- Glazen pipetten
- Aluminiumdraad
- 3 rozen (black baccara)
- 2 calla's
- 1 sneeuwbal (viburnum)
- 1 asclepiabal
- koraalvaren

Werkwijze

U verbindt de glazen pipetten met aluminiumdraad en zet ze kris kras in de glazen schaal. De oasissteentjes laat u vocht optrekken en legt u langs de pipetten. Zet het geheel onder water.
Vul de pipetten met het assortimentje bloemen dat u daarvoor uitgekozen hebt: rozen groeperen, dan calla's, dan sneeuwbal en asclepiabal, en afwerken met koraalvaren. Uiteraard kunt u ook zelf een assortiment samenstellen naar uw eigen smaak.

Tijd en prijs

Voor dit bloemstuk hebt u ongeveer een half uurtje nodig.
De totale kostprijs is € 49.50.

Hebt u geen groene vingers, maar wilt u toch uw mama blijmaken met dit bloemstuk? Dan kunt u dit bestellen bij "bloemwerken FLOREGINEEL", Zoldersekiezel 126, Tuilt (Hasselt). Of neem een kijkje op www.floregineel.be of bel naar 011/253432
De wedstrijd voor de cadeaubonnen is afgelopen.

De winnaars zijn:
Kirsten Thaens, Josiane Rombauts en Yasemin Kilic.

De juiste antwoorden:
- Regine heeft haar winkel geopend in 1996. (Niemand van de respondenten had dit antwoord juist, dus deze vraag telde niet mee om de winnaars te bepalen)
- Er zaten 90 oasissteentjes in het bloemstuk.

Nu in het nieuws