Paardencamions niet meer langs Hooidonck

Print
Zandhoven - Nog tot en met zondag vindt op domein Horse Events aan de Boshuisweg in Zandhoven, op de grens met Halle-Zoersel, Jumping Antwerpen plaats. De organisatoren verwachten duizenden bezoekers per dag. Om het verkeer te kanaliseren, wordt de Boshuisweg aan de kant van het Boshuisje afgesloten. Al het verkeer moet via de Hallebaan komen.
BR>
Alle grote kleppers uit het jumpingwereldje komen dit weekend naar Zandhoven. Gisteren stond in de schaduw van het Zoerselbos Athina Onassis gezapig te keuvelen met een levende legende als Nelson Pessoa. De politie van Zandhoven moet niet voor speciale persoonsbeveiliging zorgen, maar houdt zich wel bezig met de verkeersafwikkeling. Want er komen niet alleen veel personenwagens, het aantal paardenvrachtwagens is al even imposant. En dat terwijl er aan de andere kant van de E34, in vogelvlucht op een boogscheut gelegen, dit weekend nóg een belangrijke springwedstrijd voor jonge paarden plaatsvindt, in manege Young Stables De Kraal.

Nu de twee wat weggedeemsterde hippische infrastructuren in nieuwe eigenaarshanden helemaal heropleven, noteert de gemeente meer klachten van omwonenden over paardencamions. Vooral de smalle Hooidonck, waar veel fietsers en rolstoelen rijden, kreunt in het weekend. Daarom sloot de gemeente Zandhoven een overeenkomst met beide maneges om alle paardencamions voortaan via de Hallebaan en de Boshuisweg te laten rijden.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio