Zoersel maakt 150 sociale kavels vrij

Print
Zoersel - Het gemeentebestuur van Zoersel wil op vrij korte termijn 150 sociale kavels op de markt gooien. Het is de bedoeling deze percelen vooral ter beschikking te stellen van jonge gezinnen uit de eigen gemeente.
BR>
Ook in Zoersel zijn de bouwgronden peperduur. Daarom wil het gemeentebestuur via het Gemeentelijk Structuurplan in elke deelgemeente zones veilig stellen voor sociale woningen. Burgemeester Katrien Schryvers (CD&V) vertelde aan de gemeenteraad dat in eerste instantie het woonuitbreidingsgebied tussen Achterstaat en Het Klooster in Sint-Antonius daarvoor in aanmerking komt. Een aantal eigenaars verklaarde zich akkoord om hun gronden voor dat doel te verkopen aan de Igean. Intussen ging deze intercommunale al een lening aan, waarvoor de gemeente Zoersel zich borg stelt.

De gemeenteraad zag daarin geen probleem. Integendeel, Stan Bartholomeeussen (Open Vld) juichte het initiatief toe. In naam van de GPS-fractie brak Guido Pacquée een lans voor het ter beschikking stellen van sociale huurwoningen. "Niet iedereen heeft de nodige middelen om een perceel grond te kopen, daarom moet goedkoop huren mogelijk blijven", zei hij. De burgemeester stelde hem gerust. "Binnen de woonkernen komen ook sociale huurwoningen."

JVs
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio