"Kinderopvang is nijpend probleem"

Print
Beveren-Waas - Het ACV Haasdonk stelt voor om een buitenschoolse kinderopvang (BKO) te starten in de locatie van ’t Kraaiennest en in de plaatselijke sporthal. Het project zou een oplossing zijn voor de vele ouders die met grote opvangproblemen kampen. Een speelpleinwerking kan eventueel een alternatief zijn.
BR>
Vorig jaar hield het ACV Haasdonk een behoeftenonderzoek naar de noodzaak aan BKO in de gemeente. "Het was onthutsend vast te stellen hoeveel jonge gezinnen op zoek zijn naar een goede dienstverlening op dat vlak", evalueren Marc Caluwé van ACV Haasdonk en regiopropagandist Luc Van Havere.

"Het gaat niet om de voor- en naschoolse kinderopvang, want die wordt al goed georganiseerd in de onderwijsnetten. De knelpunten situeren zich tijdens de schoolvakanties. Dan zijn vele jonge gezinnen hopeloos op zoek naar een goede en betaalbare buitenschoolse kinderopvang in de buurt. Omdat wij de acute noodzaak beseffen, zoeken we mee naar een snelle oplossing", aldus de ACV’ers.

Neutraal

Zij menen die gevonden te hebben in de voor- en naschoolse kinderopvang ’t Kraaiennest en de nabijgelegen plaatselijke sporthal. "Die zijn tijdens de zomervakantie gesloten. Zij vormen een uitstekende locatie om snel een tijdelijke oplossing te bieden aan het nijpende tekort aan BKO in Haasdonk. Het is alleen een kwestie van personeel aan te stellen", menen Caluwé en Van Havere.

"Personeel kunnen we niet uit onze mouw toveren", reageert schepen van Jeugd Katrien Claus (CD&V). "Het ACV heeft misschien gelijk voor wat betreft de locatie, al verkiezen wij een neutrale plaats zonder binding met een school. Zelf personeel in dienst nemen zullen we niet doen. We zouden een precedent creëren en de subsidiëring van toekomstige BKO-projecten in andere deelgemeenten in het gedrang brengen."

Yves VREBOS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio