Gemeenteraad wil niet weten van kansspelenzaak

Print
Sint-Gillis-Waas - De gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas volgt de visie van het schepencollege en besliste donderdagavond om geen overeenkomst af te sluiten voor een kansspelinrichting van de nv Immo-Globe in de Bergstraat in De Klinge. Vooral de argumentatie van het OCMW in verband met gokverslaving en speelschulden gaf de doorslag.
BR>
Het is niet de eerste keer dat het gemeentebestuur een overeenkomst voor de uitbating van een kansspelenzaak weigert af te sluiten. Dat gebeurde al in 2004 met een aanvraag voor een gelijkaardige zaak in het toenmalige ’t Moleken. Ook in het dossier van Immo-Globe tilt het schepencollege zwaar aan de ligging van de zaak nabij locaties waar heel veel jongeren schoollopen, voetballen of fietsen.

Voor Erik Maes (N-VA) en Erik Waterschoot (VB) waren vooral de argumentatie en waarschuwing van het OCMW in verband met gokverslaving en speelschulden doorslaggevend. Zij willen niet weten van kansspelinrichtingen in de gemeente. "De argumentatie in verband met de slechte ligging nabij door jongeren druk bezochte locaties zet de deur open voor aanvragen op andere inplantingplaatsen. De argumentatie van de ligging is zwak, die van het OCMW is plausibel", argumenteerden de raadsleden.

Alle raadsleden stemden tegen de overeenkomst, met uitzondering van de twee Open Vld’ers. "Zelfstandige ondernemers moeten hun beroep kunnen uitoefenen, maar we zijn niet blind voor de problemen van gokverslaving en speelschulden", legde Evy Huyghe de liberale onthoudingen uit. De aanvrager is van plan in beroep te gaan bij de Raad van State.

YV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio