GTI start opleiding haventechnieken

Print
Beveren-Waas - Het GTI van Beveren start volgend schooljaar met een zevende specialisatiejaar Haventechnieken. Werk gegarandeerd!
BR>
"De nieuwe richting komt er op vraag vanuit het bedrijfsleven in de Waaslandhaven. Die dateert al van 2004", begint directeur Erwin De Ridder van het GTI het verhaal. "P&O vond geen geschikt personeel om allerhande havengebonden machines te onderhouden. Tijdens een gesprek kwamen we al vlug tot de conclusie dat wij met onze normale opleidingen niet aan de hoge verwachtingen konden voldoen. We hadden een specialisatiejaar nodig."

Na overleg met andere bedrijven werd een beroepsprofiel opgesteld. Dat gebeurde in drie werkgroepen: elektriciteit, motoren en mechanica.

Dat zevende specialisatiejaar wordt ook niet toevallig alleen op het niveau Technisch Secundair Onderwijs (TSO) georganiseerd. "Het gaat om een complexe opleiding waar ook heel wat theorie bij komt kijken", legt de Ridder uit. Concreet draait het om het onderhoud en herstel van alles wat heft en tilt in de haven: van vorklift tot torenhoge containerkraan.

"We starten de inschrijvingen op zondag 6 mei tijdens onze openschooldag. We beperken het aantal leerlingen tijdens dit opstartjaar noodgedwongen tot vijftien. Dit is een opleiding waarbij aan het einde gegarandeerd werk wacht", aldus nog de directeur.

KD

Info:www.gtibeveren.be, openschooldag op zondag 6 mei

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio