Wijkraad Sint-Anna pleit voor aanleg van fietsstrook

Print
Hamme - De wijkraad Sint-Anna dringt bij het gemeentebestuur van Waasmunster aan op het realiseren van een fietsstrook tussen de Moortelstraat -het stuk dat in de volksmond bekendstaat als Polderstraatje- en de gewestweg N446 tussen Dendermonde en Waasmunster.
BR>
"Dit wegje vormt voor fietsers en voetgangers een veilige verbinding tussen Waasmunster en Sint-Anna", vindt voorzitter Antoine De Meirsman van de wijkraad. "Voor heel wat inwoners van Sint-Anna is Waasmunster het dichtst bijgelegen centrum. Een deel van de wijkbewoners zijn zelfs inwoner van de heidegemeente. De nodige onteigeningen zijn al lang gebeurd, maar de fietsstrook komt er maar niet."

Volgens schepen Agnes Dierick (CD&V) die het schepencollege van Waasmunster vertegenwoordigt op de bijeenkomsten van de wijkraad geeft Waasmunster geen prioriteit aan dit project. Ook de nodige financiële middelen ontbreken.

De leden van de wijkraad vrezen dat ook milieuoverwegingen de aanleg van de fietsstrook blokkeren. Milieuverenigingen zien liever geen verharding op de kruin van de dijk. "De wijkraad bepleit daarom een verzoening tussen milieu- en mensvriendelijke oplossingen", vat voorzitter De Meirsman samen.

Schepen Dierick beloofde het fietsstrookprobleem opnieuw met het schepencollege te bespreken.

WO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio