Kmo-gids is Unizo-primeur

Print
Stekene - De middenstandsorganisatie Unizo trakteert de inwoners van Stekene en Sint-Gillis-Waas op een primeur. De komende dagen krijgen zij de allereerste gemeentelijke bedrijvengids gratis in hun bus.
BR>
"De handels- en nijverheidsgids is een Unizo-primeur voor Stekene en Sint-Gillis-Waas", verklaarde directeur Paul Verdonck van Unizo Waas & Dender bij de overhandiging van de eerste exemplaren aan burgemeester Stany De Rechter (GeBe) van Stekene en voorzitter Hugo De Witte van Unizo Sint-Gillis-Waas.

De middenstandsorganisatie kon het project tot stand brengen dankzij de samenwerking met Unijep dat gespecialiseerd is in de uitgave van gemeentegidsen. Met de kmo-gids wil Unizo de boodschap uitdragen dat voor kwaliteitsvolle winkels en uitstekende zelfstandige ondernemers de consumenten het niet altijd buiten de gemeentegrenzen moeten zoeken.

"De gids is het resultaat van veel tijd en werk. Het project duurde langer dan een zwangerschap. Als Unizo beschikken we over een ledenbestand, maar het was de bedoeling dat ook niet-leden in de gids vermeld werden. Dat opzoekingswerk duurde langer dan verwacht. Het resultaat is een kleine en handige kmo-gids die waarschijnlijk langer dan de traditionele gemeentegids zal bijgehouden worden wegens de nuttige commerciële informatie. Naast de praktische gegevens over de middenstanders en zelfstandige ondernemers zijn er artikels gewijd aan onder meer preventie en gezondheid", licht Verdonck toe.

Momenteel is Unizo bezig met de samenstelling van eenzelfde gids voor Beveren. Bedoeling is dat dergelijke kmo-gidsen voor alle gemeenten in het Waasland en de Denderstreek uitgegeven worden. Ze zullen nadien om de twee jaar geactualiseerd worden. "Het bestuur van Unizo in Brussel houdt ons project nauwlettend in de gaten. Als het slaagt, is de kans groot dat er over heel Vlaanderen middenstandsgidsen het daglicht zullen zien", aldus de Unizo-directeur.

Yves VREBOS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio