Kinderen brand Borgerhout nog altijd in levensgevaar

Print
Borgerhout - De drie kinderen die dinsdagavond werden afgevoerd na de brand op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, verkeerden maandag nog altijd in levensgevaar. De toestand van de twee broertjes, 4 en 7 jaar, en hun 5-jarige zusje werd wel als stabiel omschreven.
BR>
De twee jongste kinderen verblijven nog in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Hun ouder broertje ligt in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Naast zware rookintoxicatie liepen de kinderen derdegraadsbrandwonden op over 30 tot 50 procent van hun lichaam.

Ondertussen werd ook een gerechtelijk onderzoek naar de brand opgestart. "Volgens de standaardprocedure moet een branddeskundige de oorzaak van de brand proberen te achterhalen. Pas daarna kunnen we bekijken of er iemand strafrechtelijk verantwoordelijk kan worden gesteld", zegt parketwoordvoerster Dominique Reyniers.

Volgens getuigen was de moeder van de drie kinderen dinsdag rond 18.30u, toen de brand uitbrak, niet aanwezig in het appartement op de tweede verdieping boven een telefoonwinkel. Ook dat feit wordt nog onderzocht. Of haar eventueel strafrechtelijk iets ten laste kan worden gelegd, moet ook nog blijken.

CM
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio