Ierse topcrimineel houdt zich van den domme

Print
Antwerpen - Hoewel hij het grootste deel van de beschuldigingen ontkent, hangt een 43-jarige Ier toch acht jaar cel en een zware boete boven het hoofd. Volgens het parket speelde de man een hoofdrol in een criminele organisatie die zich bezighield met wapensmokkel en drugshandel.
BR>
De politie werd begin juli 2005 getipt over Ken W.(32). Hij zou samen met Chico K. grote hoeveelheden methanol en aceton hebben aangekocht die moesten dienen voor de aanmaak van xtc. Speurders observeerden zijn loods aan de Klinkaardstraat in Kapellen. Via onderzoek in Ierland en Nederland kwam Jim O. (43) in beeld. Een Ierse drugsbaron die voor verschillende misdrijven, zelfs moord, werd gezocht. Een vierde verdachte, Redgy T. (50) verklaarde dat hij voor Jim O. vier keer drugs had bezorgd aan Engelse vrachtwagenchauffeurs. Bij een huiszoeking in zijn garage in Wilrijk doken vier kilo springstof en andere verboden wapens op. Redgy T. zei dat hij die moest bewaren voor Jim O..

Volgens de procureur leidde Jim O., die over een valse Poolse identiteit beschikte, een criminele organisatie. Hij eist dan ook acht jaar en 275.000 euro boete voor de Ier. Ken W. kijkt mogelijk tegen zes jaar en 165.000 euro aan. Redgy T. en Chico K. riskeren vier en drie jaar cel. Advocaten Tim Smet en Pol Vandemeulebroucke pleitten dat Jim O. niet de Ierse terrorist of vermeende drugsbaron is, waarvan sprake. Volgens hen ontbreken de objectieve bewijzen en proberen de andere beklaagden de schuld in Jim O's schoenen te schuiven.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio