Kritiek op plannen voor sportlandschap

VLD en VB blijven zich verzetten tegen de ontwikkeling van een groot sportlandschap aan de Krijgsbaan in Mortsel. Dat bleek nogmaals tijdens de jongste raadszitting, waar het licht op groen werd gezet voor de opmaak van een handvol ruimtelijke uitvoeringsplannen.

BR>

Weldra kan een ontwerper aan de slag voor de ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) voor het sportlandschap, Fort IV, BPA Ter Linden, de Mortselse zonevreemde gebouwen, het Mayerhof en de site van Agfa Gevaert aan de Roderveldlaan en de Lode Vissenaekenstraat.

Maar wat het eerste project betreft, lijkt vooral de VLD er niet echt gerust in. De liberalen stemden tijdens de zitting - net als VB - tegen het sportlandschap. Ook het RUP voor Fort IV zag de fractie niet zitten, door de mogelijke verdwijning van de tennisterreinen. Ze onthield zich op alle andere punten. "Er zijn te veel vraagtekens rond de omgeving van het toekomstige sportlandschap", meende Michael Dupon (VLD). "Bovendien zijn wij tegen het monopoliseren van alle sportactiviteiten op één locatie in de rand die niet veilig bereikbaar is voor jongeren."

Dat leek ook de grootste bezorgdheid van het Vlaams Belang. "Wij willen de sport niet wegtrekken uit het stadscentrum om het weg te steken in de pampas", aldus fractieleider Schampaert. Sportschepen Koen Dehaen (NV-A) onderstreepte dat al tot 80% van de huidige sportactiviteiten plaatsvonden aan de Krijgsbaan. Burgemeester Ingrid Pira (Groen!) stelde dat al tal van inspannigen gebeurden om de bereikbaarheid te optimaliseren.

SSl

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio