Commissaris Paul Roofthooft "Vier keer Ventoux in één dag"

Print
Ranst - Commissaris Paul Roofthooft (42), recherchecoördinator bij de lokale politie van Zandhoven en Ranst (Zara), wil 9 juni minstens vier keer de Mont Ventoux opfietsen.
BR>
De Zara-politiemensen zijn blijkbaar door de fietsmicrobe gebeten. Ze hebben een fietsteam en ook wijkinspecteur Marc Raeymaeckers fietste al een aantal keer de 'kale berg' op. "Ook onze korpschef heeft eraan gedacht om mee te klimmen. Maar hij heeft afgehaakt wegens blessures. Ook de gemeentesecretaris van Ranst gaat de strijd met de berg aan", zegt Roofthooft

Van nature lijkt Roofthooft met zijn 65 kilo een geboren klimmer. Maar toch heeft hij zich twintig jaar met paardensport beziggehouden. "Met de LRV van Pulderbos deed ik aan paardendressuur. Dat werd uiteindelijk moeilijk combineerbaar met het politiewerk. Zo ben ik acht jaar geleden beginnen mountainbiken en nu heb ik soms al spijt dat ik niet vroeger ben begonnen. Ik train meestal alleen. Dat maakt je sterk."

De trainingstochten van de politieman gaan van Pulderbos via Scherpenheuvel richting Leuven. "Om toch wat te moeten klimmen. In maart heb ik 1.200 km getraind, in april nog 300 kilometer meer."

De aantrekkingskracht die van de berg uitgaat kan de klimmende commissaris maar met moeite omschrijven. "Vooral het laatste stuk, waar alleen nog maar witte keien liggen, is bijzonder. Ook de afdaling is een hele sensatie: met een vaart van 80 km per uur naar beneden razen vergt veel concentratie."

Net als vorig jaar neemt Roofthooft deel aan het grote Sporta-evenement rond de Ventoux. "Vorig jaar had ik pas een nieuwe fiets, alles zat goed om zeker drie beklimmingen te doen. Maar na de tweede klim begon het zo hard te regenen en was het zo koud dat het te gevaarlijk werd. Ik wil de berg nu van alle kanten beklimmen en start met de lastigste klim. Mijn tijd vanuit Bédoin is 1u36, voor 22 km klimmen een presentabele tijd."

SL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio