Jongeren palmen Wilfordkaai in

Print
Temse - De Temsese jongeren palmen zondag 6 mei de Wilfordkaai in. Die dag wordt de vijfde editie van Jeugd Temse in Beweging op gang geschoten. De organisatoren willen uitgroeien tot het kleine broertje van Temse in de Wolken.
BR>
Jeugd Temse in Beweging vindt plaats op zondag 6, vrijdag 11 en zaterdag 12 mei. "Temse heeft verschillende goed draaiende jeugdbewegingen en een nieuw jeugdhuis", zegt Pascal De Dijcker, een van de organisatoren. "Al die verenigingen hebben een eigen manier van werken. Vanuit de jeugdraad groeide het idee om met alle jeugdbewegingen een gezamenlijk initiatief uit te werken. Op die manier ontstond Jeugd Temse in Beweging."

De eerste vier edities was het SpeGT-speelplein in de Gebroeders Van Raemdonckstraat de centrale plaats. "Het vijfjarige bestaan van Jeugd Temse in Beweging willen we niet zomaar voorbij laten gaan", zegt De Dijcker. "Dit jaar trekken we weg van het vertrouwde speelplein. Zondag 6 mei worden de Wilfordkaai, de Nijsstraat en Consciencestraat van 14 tot 17u omgevormd tot een grote speelstraat. Langs het hele traject komen onder meer schminkstanden, springkastelen, clowns, volksspelen, een steprace en een streetsoccertornooi. Deelname aan deze speelstraat en de activiteiten is gratis voor alle kinderen en jongeren. De Speelkaai moet het kleine broertje of zusje van Temse in de Wolken worden."

De eerste dag van Jeugd Temse in Beweging wordt afgesloten met een comedy-avond in Kaffee 't Schrijverke op de Guido Gezelleplaats. Het tweede luik vindt in jongerenontmoetingscentrum De Nartist in de Clemens De Landtsheerlaan plaats. Vrijdag 11 mei is er een etiquettequiz, zaterdag 12 mei een muziekfestival.

GeNo

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio