Haasdonkbaan dicht tot december

Print
Beveren-Waas - Volgende maandag gaat de Haasdonkbaan in Beveren dicht. Aanleiding daarvoor zijn de ingrijpende rioleringswerkzaamheden en de bovengrondse heraanleg van het stuk van de N485 tussen de N70 en de spooroverweg. Er zijn 110 werkdagen uitgetrokken voor een project van 1,175 miljoen euro. De Haasdonkbaan zal tot december afgesloten blijven voor alle verkeer.
BR>
Met de aanleg van een gescheiden riolering en de herinrichting van de bovengrond zijn de werkzaamheden in de Haasdonkbaan aan de tweede fase toe. De eerste fase is bijna voltooid en omvatte de aanleg van een nieuwe collector en van een dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed aan de noord- en westzijde van de Zandstraat. "Dit fietspad is een ontbrekende schakel van het provinciaal fietsroutenetwerk. In 2008 of 2009 wordt de hele Zandstraat vernieuwd en wordt het fietspad aan weerszijden doorgetrokken tot Haasdonk", schetst schepen van Openbare Werken Luc Maes (Open Vld).

In de tweede fase wordt tussen het kruispunt Vijfstraten met de N70 en de spooroverweg een gescheiden riolering gelegd. Nadien volgt de bovengrondse heraanleg met een wegdek in asfalt, aanliggende en verhoogde eenrichtingsfietspaden in rode betonstraatstenen aan weerszijden van de straat, afwisselend langs één zijde parkeerstroken en trottoirs tot aan de spooroverweg. Vanaf daar gaat het woongebied over in agrarisch gebied.

"Vanaf de start van de werkzaamheden wordt de Haasdonkbaan volledig afgesloten. In de Stautstraat en Consciencestraat zullen de werkzaamheden dan voltooid zijn. Het verkeer van Beveren naar Haasdonk wordt via die straten omgeleid. Het verkeer in omgekeerde richting wordt omgeleid via de Oude Baan en de Gentse Weg. De paaltjes in de Walschapstraat en Metslaan worden weggenomen zodat de bewoners van die straten ontsluiting krijgen. Met de aannemer is afgesproken dat de Bosbeek steeds toegankelijk moet zijn", aldus Maes.

Yves VREBOS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio