Academie kruipt in kijkdozen

Print
Buggenhout - In het gemeenschapschapscentrum De Pit in Buggenhout organiseert de Academie voor Muziek, Woord en Dans op zaterdag 5 mei voor de eerste keer een podiumkunstenmarkt. Naast de academie stellen ook de verschillende verenigingen hun werking voor.
BR>
Over het hele complex, ook in de sportzaal, zullen veertien kleurrijke kijkdozen opgesteld staan waarin leerlingen van de academie les zullen krijgen.

"We zijn heel blij dat Bernadette De Wilde deze kijkdozen voor ons wilde ontwerpen", zegt waarnemend directeur Ludwig Van Gijsegem. "Ze heeft er pareltjes van gemaakt. Zo heeft de kijkdoos van de gitaarklas bijvoorbeeld ook de vorm van een gitaar. Het is de bedoeling dat de leerlingen die dag gewoon les krijgen, maar dan in de kijkdoos. Zo kan het grote publiek zien waarmee we bezig zijn. Voor de leerlingen die binnenkort een examen hebben, is het trouwens een mooie oefening om al eens voor publiek te spelen."

Tussen 14u en 18u zullen er zo'n 1.300 korte toonmomenten zijn door de 554 leerlingen. "Het leuke is dat we hiermee ook onze leerlingen misschien warm kunnen maken om eens een ander instrument te proberen. Door de kijkdozen wordt ook hun nieuwsgierigheid gewekt om eens in een andere klas te gaan piepen", legt Van Gijsegem uit. "We leveren ook inspanningen om minder actuele of minder populaire instrumenten aan bod te laten komen."

Interactie

Aan interactie zal er tijdens het evenement geen gebrek zijn, zo kunnen de bezoekers ook deelnemen aan cursussen algemene muzikale vorming en muziekgeschiedenis. Het evenement groeide zelfs zodanig uit dat vrijwel alle Buggenhoutse culturele verenigingen een stand zullen hebben, sommige zullen ook stukjes uit hun geplande producties brengen.

"We hopen ook nieuwe doelgroepen, zoals sporters, aan te spreken door echt naar hun habitat te komen", zegt Van Gijsegem. "Het is een groots opgezet evenement waar al veel energie in gekropen is. Het jaarlijks organiseren, wordt misschien wat zwaar, maar we zullen wel bekijken of we geen zekere regelmaat kunnen inbouwen."

Raf MOORTGAT

Info: 0474-53.53.75
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio